Μια περίεργη βαλίτσα εμφανίστηκε μια μέρα στην τάξη μας. Όπως μάθαμε, ήταν μια μουσειοσκευή που ήρθε από το Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης για να μας βοηθήσει να γνωρίσουμε από κοντά τον Κυκλαδικό πολιτισμό με τα περίφημα ειδώλια.
Αλλά, τι είναι οι μουσειοσκευές; Είναι βαλίτσες που σχεδιάστηκαν για να φέρουν στην τάξη ένα «κομμάτι» του Μουσείου και να το γνωρίσουν τα παιδιά. Ειδικά φέτος που δυσκολευόμαστε να κάνουμε εκπαιδευτικές επισκέψεις ήταν μια καλή ευκαιρία να δούμε από κοντά αυτά που μαθαίνουμε στα βιβλία.
Η μουσειοσκευή «Κυκλαδικός πολιτισμός» έμεινε στην τάξη μας περίπου 2 εβδομάδες (5/10/2020-16/10/2020).
Η περιέργεια μας ήταν μεγάλη. Ανοίξαμε τη βαλίτσα και να ... τα υπέροχα ειδώλια (φυσικά πρόκειται για αντίγραφα).
Ξέρατε ότι τα ειδώλια δεν ήταν ολόλευκα, αλλά τα ζωγράφιζαν;
Ο χάρτης των Κυκλάδων
Τα υλικά που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Κυκλαδίτες: μάρμαρο, οψιανός(ή οψιδιανός), ελαφρόπετρα, αζουρίτης και κιννάβαρι (ορυκτά που χρησιμοποιούσαν ως χρώματα), χαλκός (μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην εποχή του χαλκού).
Είδαμε σε βίντεο πώς κατασκευάζονται τα κυκλαδικά ειδώλια
Ασχοληθήκαμε με διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες, παίξαμε με κάρτες, ζωγραφίσαμε τον «γλετζέ» και φανταστήκαμε τι μπορεί να λέει.
Επίσης, γνωρίσαμε τα συναισθήματα μέσα από το βιβλίο: «Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα».
Τα δικά μας έργα:
Τέλος, αποχαιρετήσαμε τη μουσειοσκευή για να ταξιδέψει σε άλλη τάξη! (Φυσικά, πριν πάει σε άλλο σχολείο θα γίνει πρώτα η απαραίτητη απολύμανση)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.